De Jan van de Pol Voorjaarsloop 2018: Een sfeervolle en warme vierde editie

Met prachtig lenteweer, en ruim 25 graden was het de warmste editie van de loop tot nu toe. In een sfeervolle entourage werden de deelnemers via een gezamenlijke warming-up klaargestoomd voor de start.

warming up

De gezamenlijke warming-up op het zonovergoten start-finishterrein in Kwintelooijen

 

De lopers gingen om 13.00 van start voor hun 10 km loop. Ondanks het mooie weer waren de omstandigheden relatief zwaar: De combinatie van de temperatuur en het pittige parcours betekende een ware uitdaging voor de lopers.

start

De start van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2018

 

Evert Dirksen en Saskia van Vugt pakken de winst

In de voorste gelederen ging de winst bij de heren naar Evert Dirksen uit Veenendaal. De 31 jarige Dirksen toonde zich ijzersterk op deze warme dag. Tot het 4 km punt kon de Wageninger Erwan Piriou nog goed volgen.

 

 

Video: Dirksen en Piriou samen op kop op de Autoweg

 

Echter, toen Dirksen met een tempoversnelling in de pittige klim (5% stijgingspercentage) op de befaamde Defensieweg het definitieve gat sloeg, liep hij solide naar de winst in een prachtige tijd van 35 minuten en 50 seconden. Piriou werd zeer verdienstelijk tweede in 36.06. Martijn Bloem maakte met een mooie tijd (36.47) het podium bij de heren compleet.

Bij de dames ging de overwinning, net als vorig jaar, overtuigend naar Saskia van Vugt uit Driebergen-Rijsenburg. Met een mooie tijd van 39.19 bleef de winnares maar acht seconden boven haar eigen parcoursrecord van vorig jaar. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Esther Meijer (40.48) en Samantha de Bruin (43.33), beiden uit Veenendaal.

saskia finish

Winnares bij de dames: Saskia van Vugt

 

Ons motto: Plezier hebben in sport!

Ondanks het pittige parcours en de warmte kwamen er toch vooral lachende gezichten over de finish. Dat ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau genoot van het hardlopen was prachtig om te zien, en het uitgangspunt van deze loop.  We willen als organisatie dan ook alle deelnemers feliciteren met hun mooie sportieve prestatie!

 

Bedankt!

Als organisatie willen we graag iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement: alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, de Gemeente Rhenen, Beheer en toezicht Kwintelooijen, en Bosbeheer Landgoed Prattenburg. We hebben ook dit jaar weer een mooi bedrag opgehaald voor Stichting BewegingsRecreatie (SBR), meer nieuws over het exacte bedrag en de uitreiking volgt binnenkort op deze pagina.

Volgend jaar, op 20 april 2019, hopen we jullie terug te zien tijdens de vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s