Geslaagde vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop

Onder mooie, maar zomerse temperaturen (circa 25 graden!) gingen op 20 april om exact 13.00 uur de ruim 200 deelnemers van start voor de pittige 10 km van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019.

Pascal van Troost en Samantha De Bruin winnen vijfde editie

Pascal van Troost uit Den Haag won bij de heren. Het was een mooie wedstrijd waarin de uiteindelijke nummers twee Alex Kling uit Veenendaal (tijd 35.05) en drie Edwin Bos uit Barneveld (tijd: 36.09) aanvankelijk nog lang in het spoor konden blijven. Uiteindelijk versnelde van Troost op de Defensieweg en kwam solerend binnen in een snelle winnende tijd van 34.27 (hiermee bleef het parcoursrecord van Erik Dekker van 34.03 uit 2017 overeind). Bij de dames ging de winst overtuigend naar Samantha De Bruin uit Veenendaal in een tijd van 42:33. Mascha Favre (46:07) uit Voorhout en Sandra van Dijk (46:34) uit Veenendaal werden respectievelijk knap tweede en derde. Zie uitslagen.

Prachtige prestatie van elke loper

De Jan van de Pol Voorjaarsloop kende ook dit jaar weer een gevarieerd deelnemersveld waarin iedere loper van jong tot oud zijn/haar eigen unieke prestatie volbracht. De combinatie van de warme weersomstandigheden en het pittige parcours betekende een ware uitdaging.  De voldoening was daarom des te groter bij het finishen. Dat ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau genoot van het hardlopen was prachtig om te zien, en het uitgangspunt van deze loop.

We willen als organisatie alle deelnemers feliciteren met hun mooie sportieve prestatie!

Bedankt!

Als organisatie willen we graag iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement: alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, de Gemeente Rhenen en Veenendaal, Bosbeheer Landgoed Prattenburg, en Beheer Kwintelooyen. We hebben ook dit jaar weer een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting BewegingsRecreatie (SBR), waarvoor allen dank! Meer nieuws over het exacte bedrag en de uitreiking volgt binnenkort.

Graag tot volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s