Blog

Geslaagde vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop

Onder mooie, maar zomerse temperaturen (circa 25 graden!) gingen op 20 april om exact 13.00 uur de ruim 200 deelnemers van start voor de pittige 10 km van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019.

Pascal van Troost en Samantha De Bruin winnen vijfde editie

Pascal van Troost uit Den Haag won bij de heren. Het was een mooie wedstrijd waarin de uiteindelijke nummers twee Alex Kling uit Veenendaal (tijd 35.05) en drie Edwin Bos uit Barneveld (tijd: 36.09) aanvankelijk nog lang in het spoor konden blijven. Uiteindelijk versnelde van Troost op de Defensieweg en kwam solerend binnen in een snelle winnende tijd van 34.27 (hiermee bleef het parcoursrecord van Erik Dekker van 34.03 uit 2017 overeind). Bij de dames ging de winst overtuigend naar Samantha De Bruin uit Veenendaal in een tijd van 42:33. Mascha Favre (46:07) uit Voorhout en Sandra van Dijk (46:34) uit Veenendaal werden respectievelijk knap tweede en derde. Zie uitslagen.

Prachtige prestatie van elke loper

De Jan van de Pol Voorjaarsloop kende ook dit jaar weer een gevarieerd deelnemersveld waarin iedere loper van jong tot oud zijn/haar eigen unieke prestatie volbracht. De combinatie van de warme weersomstandigheden en het pittige parcours betekende een ware uitdaging.  De voldoening was daarom des te groter bij het finishen. Dat ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau genoot van het hardlopen was prachtig om te zien, en het uitgangspunt van deze loop.

We willen als organisatie alle deelnemers feliciteren met hun mooie sportieve prestatie!

Bedankt!

Als organisatie willen we graag iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement: alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, de Gemeente Rhenen en Veenendaal, Bosbeheer Landgoed Prattenburg, en Beheer Kwintelooyen. We hebben ook dit jaar weer een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting BewegingsRecreatie (SBR), waarvoor allen dank! Meer nieuws over het exacte bedrag en de uitreiking volgt binnenkort.

Graag tot volgend jaar!

Ook dit jaar weer een prachtig verkeersvrij parcours!

Ook voor deze vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop geldt dat het parcours geheel verkeersvrij is! Wij bedanken de gemeente Rhenen voor het mogelijk maken hiervan! Zie onze pagina parcours’ voor een beschrijving en een virtuele impressie van ons prachtige parcours.

Maak deel uit van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019, voorinschrijven kan nog tot en met morgen 15 april.

Een sportief 2019 gewenst! Inschrijving Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019 nu geopend!

Wij wensen je een gelukkig, gezond en sportief 2019!

Dit jaar zal op zaterdag 20 april 2019 de vijfde editie plaatsvinden van de Jan van de Pol Voorjaarsloop. De start van deze 10 km loop is om 13.00 uur op het middenterrein van Recreatiegebied Kwintelooijen te Rhenen.

De inschrijving voor onze loop is per vandaag (1 januari) geopend! Inschrijven kunt u via het menu INSCHRIJVEN

Op onze website kunt u tevens alle informatie vinden over ons evenement (o.a. locatie, parcours, en uitslagen en sfeerimpressies van vorige edities). Wij willen je er op attenderen dat de deelnemerslimiet dit jaar is gesteld op 300 startplaatsen.

De opbrengst van de loop zal ook dit jaar ten goede komen aan de Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal (SBR), een stichting die sport- en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking.

We hopen dat je weer meedoet!

Met sportieve groet,

Pepijn en Bas van de Pol

bas en pepijn - nieuwjaarsduik 2019

 

Opbrengst Jan van de Pol Voorjaarsloop 2018 uitgereikt aan de Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal!

De opbrengst van de Jan van de Pol Voorjaarsloop is bestemd voor de Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal (SBR). Als organisatie zijn we zeer verheugd om te kunnen mededelen dat we dit jaar het prachtige bedrag van 1600,- euro aan SBR hebben mogen overhandigen (voor een verslag van SBR, zie deze link). Namens de organisatie willen we alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, en instanties bedanken voor het mogelijk maken hiervan!

sbr 2018-2

Overhandiging van de cheque aan Siem Gerritsen namens SBR.

 

De Jan van de Pol Voorjaarsloop 2018: Een sfeervolle en warme vierde editie

Met prachtig lenteweer, en ruim 25 graden was het de warmste editie van de loop tot nu toe. In een sfeervolle entourage werden de deelnemers via een gezamenlijke warming-up klaargestoomd voor de start.

warming up

De gezamenlijke warming-up op het zonovergoten start-finishterrein in Kwintelooijen

 

De lopers gingen om 13.00 van start voor hun 10 km loop. Ondanks het mooie weer waren de omstandigheden relatief zwaar: De combinatie van de temperatuur en het pittige parcours betekende een ware uitdaging voor de lopers.

start

De start van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2018

 

Evert Dirksen en Saskia van Vugt pakken de winst

In de voorste gelederen ging de winst bij de heren naar Evert Dirksen uit Veenendaal. De 31 jarige Dirksen toonde zich ijzersterk op deze warme dag. Tot het 4 km punt kon de Wageninger Erwan Piriou nog goed volgen.

 

 

Video: Dirksen en Piriou samen op kop op de Autoweg

 

Echter, toen Dirksen met een tempoversnelling in de pittige klim (5% stijgingspercentage) op de befaamde Defensieweg het definitieve gat sloeg, liep hij solide naar de winst in een prachtige tijd van 35 minuten en 50 seconden. Piriou werd zeer verdienstelijk tweede in 36.06. Martijn Bloem maakte met een mooie tijd (36.47) het podium bij de heren compleet.

Bij de dames ging de overwinning, net als vorig jaar, overtuigend naar Saskia van Vugt uit Driebergen-Rijsenburg. Met een mooie tijd van 39.19 bleef de winnares maar acht seconden boven haar eigen parcoursrecord van vorig jaar. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Esther Meijer (40.48) en Samantha de Bruin (43.33), beiden uit Veenendaal.

saskia finish

Winnares bij de dames: Saskia van Vugt

 

Ons motto: Plezier hebben in sport!

Ondanks het pittige parcours en de warmte kwamen er toch vooral lachende gezichten over de finish. Dat ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau genoot van het hardlopen was prachtig om te zien, en het uitgangspunt van deze loop.  We willen als organisatie dan ook alle deelnemers feliciteren met hun mooie sportieve prestatie!

 

Bedankt!

Als organisatie willen we graag iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement: alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, de Gemeente Rhenen, Beheer en toezicht Kwintelooijen, en Bosbeheer Landgoed Prattenburg. We hebben ook dit jaar weer een mooi bedrag opgehaald voor Stichting BewegingsRecreatie (SBR), meer nieuws over het exacte bedrag en de uitreiking volgt binnenkort op deze pagina.

Volgend jaar, op 20 april 2019, hopen we jullie terug te zien tijdens de vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop!