Blog

Jan van de Pol Voorjaarsloop 2021 afgelast

Als gevolg van de aanhoudende Coronacrisis hebben wij als organisatie helaas moeten besluiten om de Jan van de Pol Voorjaarsloop ook dit jaar niet door te laten gaan. De huidige situatie biedt onvoldoende perspectief om ons evenement dit voorjaar veilig te kunnen organiseren. We hopen volgend jaar de loop weer te kunnen organiseren. De nieuwe datum voor de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2022 zal via deze site bekend worden gemaakt.

Sportieve groet,

Pepijn en Bas van de Pol

Update Jan van de Pol Voorjaarsloop 2021

Beste sporters,

De beste wensen voor het nieuwe jaar! 

In ‘normale’ tijden zou per 1 januari van het nieuwe jaar de inschrijving voor de Jan van de Pol Voorjaarsloop open gaan. Echter, vanwege de huidige/aanblijvende coronacrisis blijft het voorlopig onzeker of en hoe we de loop dit jaar mogen en kunnen organiseren. De datum voor de editie van 2021 is in ieder geval gezet op 17 april, en mocht het mogelijk zijn de loop daadwerkelijk te kunnen organiseren dan we zullen de invulling (bijv. max. aantal deelnemers) van onze loop aanpassen aan de komende beleidsontwikkelingen. We houden jullie op de hoogte en verwachten eind februari meer duidelijkheid te kunnen geven.

Sportieve groet,

Pepijn en Bas van de Pol

Jan van de Pol Voorjaarsloop 2020 afgelast!

Beste allen,

De aankomende zesde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop, welke zou plaatsvinden op 18 april 2020, gaat niet door. Dit als gevolg van de meest recente ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19).

Op basis van de huidige maatregelen en over het onzekere verdere verloop van de coronacrisis, hebben wij deze beslissing moeten nemen. Vanzelfsprekend is ons uitgangspunt hierin dat de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers, en andere betrokkenen voorop staat. Als organisatie achten wij het niet verantwoord om de loop in deze periode te laten plaatsvinden.

Helaas zal de loop ook niet later dit jaar plaatsvinden. Voor de deelnemers die al hebben ingeschreven zal er daarom restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden, dit proces is in gang gezet.

De volgende editie zal dan ook in april 2021 plaatsvinden, waar we alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen weer hopen te verwelkomen.

We hopen dat iedereen begrip heeft voor deze situatie.

Sportieve groet,

Pepijn en Bas van de Pol

 

Voorinschrijving Jan van de Pol Voorjaarsloop 2020 geopend!

Dit jaar zal op zaterdag 18 april 2020 de zesde editie plaatsvinden van de Jan van de Pol Voorjaarsloop. De start van deze 10 km loop is om 13.00 uur op het middenterrein van Recreatiegebied Kwintelooijen te Rhenen.

De inschrijving voor onze loop is nu (per 1 januari 2020) geopend! Inschrijven kunt u via onze website: https://janvandepolvoorjaarsloop.nl/inschrijven/.

Op onze website kunt u tevens alle informatie vinden over ons evenement (o.a. programma, locatie, parcours, en uitslagen en sfeerimpressies van vorige edities). Wij willen je er op attenderen dat de deelnemerslimiet dit jaar is gesteld op 300 startplaatsen.

De opbrengst van de loop zal ook dit jaar ten goede komen aan de Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal (SBR), een stichting die sport- en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking.

We hopen dat je meedoet!

Met sportieve groet,

Pepijn en Bas van de Pol

PrattenburgRun 2019

Zaterdag 12 oktober 2019 wordt de zesde editie van de PrattenburgRun georganiseerd. Deze loop wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg, welke een van de partners is van de Jan van de Pol Voorjaarsloop. De loop kent een parcours van 5km, 10km en  een trailrun van 12,5 km door de Prattenburgse Bossen. Met als start en finish het monumentale Kasteel Prattenburg. Nieuw dit jaar is de KidsRun van 1,3km door de tuinen rond het kasteel! Voor meer informatie en inschrijven zie: http://prattenburgrun.nl/over-de-prattenburgrun/

Opbrengst Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019 uitgereikt aan SBR Veenendaal

Afgelopen zaterdag, 7 september, is de opbrengst van de vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop uitgereikt aan de Stichting Bewegingsrecreatie Veenendaal (SBR). Dit jaar hebben we het fantastische (record!)bedrag mogen overhandigen van 2000,- euro. Als organisatie zijn wij bijzonder trots dat we via deze weg de SBR kunnen blijven steunen in hun fantastische werk. Namens de organisatie willen we alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, en instanties bedanken voor het mogelijk maken hiervan!sbr uitreiking 2019

Geslaagde vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop

Onder mooie, maar zomerse temperaturen (circa 25 graden!) gingen op 20 april om exact 13.00 uur de ruim 200 deelnemers van start voor de pittige 10 km van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019.

Pascal van Troost en Samantha De Bruin winnen vijfde editie

Pascal van Troost uit Den Haag won bij de heren. Het was een mooie wedstrijd waarin de uiteindelijke nummers twee Alex Kling uit Veenendaal (tijd 35.05) en drie Edwin Bos uit Barneveld (tijd: 36.09) aanvankelijk nog lang in het spoor konden blijven. Uiteindelijk versnelde van Troost op de Defensieweg en kwam solerend binnen in een snelle winnende tijd van 34.27 (hiermee bleef het parcoursrecord van Erik Dekker van 34.03 uit 2017 overeind). Bij de dames ging de winst overtuigend naar Samantha De Bruin uit Veenendaal in een tijd van 42:33. Mascha Favre (46:07) uit Voorhout en Sandra van Dijk (46:34) uit Veenendaal werden respectievelijk knap tweede en derde. Zie uitslagen.

Prachtige prestatie van elke loper

De Jan van de Pol Voorjaarsloop kende ook dit jaar weer een gevarieerd deelnemersveld waarin iedere loper van jong tot oud zijn/haar eigen unieke prestatie volbracht. De combinatie van de warme weersomstandigheden en het pittige parcours betekende een ware uitdaging.  De voldoening was daarom des te groter bij het finishen. Dat ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau genoot van het hardlopen was prachtig om te zien, en het uitgangspunt van deze loop.

We willen als organisatie alle deelnemers feliciteren met hun mooie sportieve prestatie!

Bedankt!

Als organisatie willen we graag iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement: alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, de Gemeente Rhenen en Veenendaal, Bosbeheer Landgoed Prattenburg, en Beheer Kwintelooyen. We hebben ook dit jaar weer een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting BewegingsRecreatie (SBR), waarvoor allen dank! Meer nieuws over het exacte bedrag en de uitreiking volgt binnenkort.

Graag tot volgend jaar!

Ook dit jaar weer een prachtig verkeersvrij parcours!

Ook voor deze vijfde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop geldt dat het parcours geheel verkeersvrij is! Wij bedanken de gemeente Rhenen voor het mogelijk maken hiervan! Zie onze pagina parcours’ voor een beschrijving en een virtuele impressie van ons prachtige parcours.

Maak deel uit van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019, voorinschrijven kan nog tot en met morgen 15 april.