LOCATIE:

De inschrijving, start en finish van de Jan van de Pol Voorjaarsloop is op het middenterrein van Recreatiegebied ‘Kwintelooijen’ te Rhenen.

Voor een routebeschrijving via Google Maps, klik hier. Voor navigatie kan dit adres worden gebruikt: “Oude Veensegrindweg 57, 3911 TA, Rhenen”.

Nabij het start en finishterrein is er voldoende parkeergelegenheid (denk er aan om niet langs de Oude Veensegrindweg te parkeren, dit is niet toegestaan). Tevens zijn er  toilet- en (bescheiden) omkleedvoorzieningen aanwezig op het start/finishterrein.

PROGRAMMA WEDSTRIJDDAG 20 april 2019

  • 11.00 – 12.30 uur: Ophalen startnummer/chip voor voorinschrijvers, en mogelijkheid voor na-inschrijven (zie menu inschrijven voor meer informatie en voorwaarden).
  • 12.45 uur: Gezamenlijke warming-up.
  • 13.00 uur: Start van de Jan van de Pol Voorjaarsloop!
  • 13.30 – 13.40 uur: Verwachte finish van de eerste lopers.
  • 14.30 uur: Prijsuitreiking

STARTNUMMER. Op zaterdag 20 april ligt het startnummer voor voorinschrijvers klaar bij het wedstrijdsecretariaat nabij de startlocatie. Het startnummer kan hier worden afgehaald vanaf 11.00 uur en tot uiterlijk 12.30 uur (er vindt geen verzending per post plaats!).  Je kan je melden bij de post ‘voorinschrijvingen’. Onthoud je startnummer goed, bij afgifte liggen de startnummers namelijk op nummer gesorteerd! Het startnummer ontvang je in een envelop, samen met speldjes om je startnummer te bevestigen, en je persoonlijke schoenchip voor de tijdsregistratie (zie voor meer info hieronder).

TIJDSREGISTRATIE. Bij onze loop wordt je looptijd geregistreert via de IPICO Schoenchip. Deze huurchip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld (er worden dus geen extra kosten voor in rekening gebracht). Deze chip ontvang je bij het afhalen van je startnummer. Deze chip krijg je van ons in bruikleen en dient daarom direct na afloop (bij de finish) weer te worden ingeleverd! Er kan geen gebruik worden gemaakt van een eigen chip. Draag de chip aan de schoen om verlies te voorkomen en voor een goede tijdsregistratie; bijvoorbeeld via deze methode. Verder, de chip is gekoppeld aan je startnummer, dus wissel je chip niet onderling met een andere medeloper.

MEDAILLE. Voorinschrijvers zijn verzekerd van een medaille als herinnering, voor na-inschrijvers geldt dit zolang de voorraad strekt. De medaille ontvang je direct nadat je bent gefinisht.

PARCOURS & VEILIGHEID. De Jan van de Pol Voorjaarsloop kent een prachtig parcours, klik hier voor meer informatie en/of een impressie van het parcours. Het parcours is grotendeels verhard en verkeersvrij; echter dit verharde deel blijft een openbare weg, dus blijf waar mogelijk zoveel mogelijk aan de rechterkant van de weg lopen. De weg blijft ook een uitvalsweg voor hulpdiensten, deze moeten ten allen tijde voorrang worden gegeven. Volg aanwijzingen van onze vrijwilligers (verkeersregelaars) en eventuele hulpdiensten altijd op!

VERZORGING. Op het parcours is er rond het 6 km punt een verzorgingspost ingericht waar water en banaantjes kunnen worden genuttigd. Bij de finish wacht er een verfrissend sportdrankje of een alcoholvrij biertje, een appel en wat zoetwaren; dit alles om weer snel op krachten te komen en beschikbaar gesteld door de organisatie. Tevens is er een catering aanwezig waar u ook terecht kunt voor een hapje en een drankje.

GARDEROBE. Bij de inschrijfbalie kunt u uw waardevolle spullen achter laten. Hier is het volgende systeem van toepassing. Iedere deelnemer kan de waardevolle spullen deponeren in een papieren envelop. Op deze envelop schrijf je je startnummer en daarna niet je de envelop dicht en leg je deze in de krat bij de inschrijfbalie. Als je gefinisht bent kun je je spullen ophalen op vertoon van het startnummer. Wij verlenen deze service op een zo verantwoordelijk mogelijke wijze, echter de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies van bezittingen.

SANITAIR. Nabij het middenterrein (start/finishlocatie) is er een toiletgebouw. Er zijn hier toiletten, maar geen douches aanwezig.

PRIJZEN. Voor de nummers 1 t/m 3 bij de ‘heren overall’ en ‘dames overall’ zijn (contante) geldprijzen (Nr. 1: € 50,- / Nr. 2: € 25 / Nr. 3: € 15,-) als prijzen beschikbaar gesteld. Daarnaast zullen ook de nummers 1 t/m 3 bij zowel de heren (H40- en H40+) en dames (D40- en D40+) per leeftijdscategorie gehuldigd worden op het podium en hierbij een beker en een bloemetje ontvangen. Tevens is er bij zowel de heren als bij de dames een geldprijs (€ 50,-) beschikbaar gesteld voor het breken van het parcoursrecord; huidige records zijn bij de Heren: 34.04 (Erik Dekker, editie 2017) en bij de Dames: 39.11 (Saskia de Vries, editie 2017). En, ‘last but not least’, voor de ‘snelste Veenendaler’ en ‘snelste Veenendaalse’ is er ook nog een speciale prijs beschikbaar gesteld.

voorjaarsloop 2018 (7)

 

kwintelooijen_6801